В начало

росія почала витісняти Ірак із нафтового ринку Азії через великі знижки

Ірак почав втрачати свої позиції на нафтовому ринку Азії, поступаючись росії, яка робить великі знижки на свою нафту. Про це повідомляє Bloomberg.

«Зі слів трейдерів, які купують і продають іракські сорти, досі не було спотових закупівель іракської нафти Basrah Medium або Basrah Heavy у поточному торговому циклі в Азії, а тендер на продаж сланцевої нафти не було проведено», — зазначається у публікації.

В агентстві уточнили, що основними покупцями нафти з Іраку були Китай з Індією. Тепер вони значно збільшили закупівлі в росії.

Нагадаємо, що попри те, що Ірак, як і раніше, залишається найбільшим нафтоекспортером в Індію, росія значно наростила експортні обсяги в індійському напрямку (з 277 тис. барелів на добу у квітні до 819 тис. у травні), що зробило її другим найбільшим постачальником ресурсу до Індії.

Імпорт російської нафти в Китай у травні поточного року зріс на 55% у річному вираженні, й за підсумками місяця показник постачання сировини досяг рекордного рівня. В результаті цього росія вийшла на перше місце з постачання сировини в Китай, випередивши Саудівську Аравію.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти