В начало

Україна домовилася з американською Venture Global про постачання СПГ

Україна підписала 13 червня свою першу угоду про скраплений природний газ (СПГ) з американською компанією, щоб допомогти запобігти кризі енергопостачання на тлі розв’язаної росією повномасштабної війни, повідомляє Reuters.

Група ДТЕК, найбільша приватна енергетична компанія України, заявила, що купує СПГ у американської енергетичної групи Venture Global. Згідно з угодою, трейдинговий підрозділ ДТЕК D. Trading купуватиме вантажі на СПГ-заводі Plaquemines Venture Global у Луїзіані з кінця цього року до кінця 2026 року.

D. Trading також закуповуватиме до 2 млн тонн СПГ на рік на третьому об’єкті Venture Global, Calcasieu Pass 2, протягом 20 років.

Україна наразі не має регазифікаційних терміналів для імпорту СПГ, але ДТЕК має контракти на регазифікаційні потужності в інших країнах Європи, які мають сполучні трубопроводи з Україною.

Раніше цього року Україна долучилася до ініціативи щодо запланованого коридору транспортування газу між Грецією й країнами на її півночі, а Україна також має трубопровід із Польщею, де є термінал СПГ.

Україна заявила, що їй потрібно більше засобів протиповітряної оборони протягом кількох тижнів, щоб відремонтувати половину своєї енергетичної інфраструктури, зруйнованої російськими нападами, інакше вона не зможе задовольнити попит узимку.

Раніше Україна заявляла, що не продовжуватиме п’ятирічний контракт із російським «газпромом» на транзит російського трубопровідного газу в Європу, коли він закінчиться наприкінці року, і вивчає варіанти альтернативних постачань.

Завод Venture Global LNG Calcasieu Pass був у центрі тривалої суперечки за участю енергетичних компаній, зокрема BP, Shell та інших, щодо доступу до СПГ із заводу.

Суперечки не завадили йому підписати контракти про постачання СПГ, включаючи 20-річну угоду, підписану в червні минулого року, про забезпечення німецької компанії Securing Energy for Europe GmbH (SEFE) 2,25 млн тонн СПГ на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти