В начало

УГВ ввело в експлуатацію ще 2 свердловини

АТ «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію дві свердловини, які сукупно дають майже 500 тис. куб. м газу на добу. Про це повідомляється на сторінці компанії у мережі Facebook.

«Укргазвидобування» пробурило дві високодебітні свердловини: одна з них розвідувальна на нещодавно відкритому родовищі, інша – експлуатаційна, на родовищі, якому понад 50 років», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у компанії, місце буріння розвідувальної свердловини було визначене завдяки проведеним раніше 3D-сейсморозвідувальним дослідженням.

Обидві свердловини пробурили фахівці філії УГВ − БУ «Укрбургаз».

«Ми продовжуємо працювати як із новими, так і зі старими родовищами й бачимо, що наші підходи показують ефективність: на цих родовищах це вже не перші успішні високодебітні свердловини, які додають суттєвий плюс до загального видобутку компанії, − каже т.в.о. генерального директора УГВ Олег Толмачов.

Експлуатаційну свердловину пробурено на «старому» родовищі, яке має поклади з високим залишковим потенціалом, але характеризується ускладненою геологічною будовою. «Результати буріння цієї свердловини дали змогу збільшити видобуток газу щодо родовища на 156 тис. куб. м, а також уточнити геологічну будову родовища та намітити подальші плани щодо буріння наступних свердловин», – підсумували в УГВ.

Як повідомляв enkorr раніше, АТ «Укргазвидобування» у вересні запустило в роботу 5 свердловин, які дадуть змогу мати щодоби ще +500 тис. кубометрів газу.

Нагадаємо, з початку року УГВ ввело в експлуатацію 58 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом природного газу 5,3 млн куб. м.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти