В начало

Уганда веде перемовини з ОАЕ щодо будівництва НПЗ

Уганда веде перемовини з інвестиційною компанією на чолі з членом королівської родини Дубая про будівництво нафтопереробного заводу (НПЗ) вартістю $4 млрд для частини сирої нафти, заявив 23 січня міністр енергетики країни.

Як повідомляє Reuters, Уганда в липні минулого року припинила перемовини з консорціумом, який включав підрозділ американської фірми Baker Hughes, через нездатність вчасно мобілізувати фінансування.

Уганда розраховує на НПЗ продуктивністю 60 тис. барелів на день (б/д) для своєї вуглеводневої промисловості, яка тільки зароджується.

Уганда розраховує почати комерційне викачування сирої нафти 2025 року з родовищ у Альбертинському рифтовому басейні на заході країни біля кордону з Демократичною Республікою Конго.

Родовища спільно експлуатуються урядом Уганди через державну Національну нафтову компанію країни, китайську CNOOC і французьку TotalEnergies.

Уряд президента Йовері Мусевені хоче переробляти частину своєї сирої нафти всередині країни, щоб збільшити зайнятість і отримати вигоду від передачі технологій.

Нанкабірва також повідомив, що Уганда у вівторок видала ліцензію CNOOC на виробництво скрапленого нафтового газу на заводі, який буде побудовано у зоні розробки Kingfisher, якою керує CNOOC.

Kingfisher — одне з двох комерційних родовищ Уганди, де розробляється нафта. Другим, Tilenga, керує TotalEnergies.

Міністр не сказав, скільки газу CNOOC вироблятиме щорічно. Запаси газу в Уганді оцінюються в 500 млрд кубічних футів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти