В начало

Польща і країни Балтії закликали ввести санкції проти СПГ з рф

Польща й країни Балтії підготували пропозиції нових санкцій Євросоюзу проти росії. Вони передбачають заборону на імпорт скрапленого природного газу (СПГ) з росії й російського алюмінію, а також додаткове посилення запобіжників від обходу санкцій.

Як пише RMF24, також ідеться про посилення санкцій проти авіаційної галузі, розширення переліку підсанкційних компонентів, які можуть використовуватися для виробництва безпілотників, і додаткові обмеження у сфері наукової співпраці, передає «Європейська правда».

Пропозиції обговорять на перемовинах щодо 13-го пакету санкцій ЄС проти росії, який готують до 24 лютого – другої річниці від початку розв'язаної росією повномасштабної війни проти України.

Як відомо, ЄС розпочав обговорення нового пакету санкцій 17 січня. За даними Bloomberg, досягти згоди щодо нових санкцій до наступного місяця буде нелегко, оскільки попередній пакет потребував тижнів перемовин.

Тривають також дискусії щодо планів створення нового фонду для військової підтримки України, який окремі країни ЄС хочуть використати як спосіб модернізації нинішнього механізму фінансування, відомого як Європейський фонд миру.

Раніше повідомлялося, що країни Балтії запропонували внести зерно з росії у новий пакет санкцій ЄС.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти