В начало

УАСГ просить митницю надати чіткий перелік документів для ввезення LPG

Українська асоціація скрапленого газу (УАСГ) звертається до Енергетичної митниці України з проханням надати чіткий перелік документів для розмитнення скрапленого газу. Про це йдеться у листі УАСГ, який є у розпорядженні enkorr.

«Останнім часом підрозділами Енергетичної митниці України здійснюється посилений контроль за країною походження товарів, що подаються до митного оформлення. Як наслідок, значна частина транспортних засобів імпортерів перебуває у режимі простою через незавершене митне оформлення, – зазначається у листі. – Основна причина затримки  при митному оформленні – потреба надання додаткових документів для підтвердження країни походження товару».

У зв’язку з вищевказаним, зазначають в УАСГ, учасники ринку просять надати відповідні інструкції в межах чинного законодавства, за допомогою яких буде можливо чітко формувати необхідний перелік документів для своєчасного митного оформлення.

«При формуванні такого переліку документів просимо врахувати базові правила ведення ринкової торгівлі та норми митного кодексу України», передусім про те, що «постачальники не надають документів, які містять комерційну складову, – вартість, обсяги закупівлі, контрагентів тощо», – нагадують в асоціації.  

В УАСГ також уточнюють, що при укладенні зовнішньо-економічних договорів «імпортери орієнтуються на вимоги Митного кодексу України», у гл. 7 якого зазначено, що «сертифікат про походження товару – це документ, який однозначно свідчить про країну походження і виданий компетентним органом цієї країни або країни вивезення», яка надає його на підставі сертифіката країни походження.  

Як писав раніше enkorr, обсяги російського скрапленого газу і дизпального, що потрапляли з країн ЄС в Україну без документів про походження або з сумнівними документами, виросли до критичних масштабів.

Щоб запобігти цьому Кабінет міністрів України доповнив постанову №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з російської федерації» з метою заблокувати потрапляння російського палива, нафти і нафтопродуктів в Україну, переліком нафтопродуктів невизначеного походження.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти