В начало

Експорт палива з рф знову починає зростати

Минулого тижня російський експорт нафтопродуктів продовжував збільшуватися, що свідчить про те, що зростання темпів переробки сирої нафти призводить до збільшення постачань закордонним покупцям, пише Bloomberg.

Трейдери й аналітики ретельно вивчають кожну частину даних, щоб зрозуміти, наскільки росія дотримується обіцянки скоротити видобуток на 500 тис. барелів на день (б/д). Зробити це стало важче, оскільки після початку розв'язаної рф широкомасштабної війни в Україні москва зробила дані про виробництво державною таємницею.

Постачання сирої нафти, незважаючи на те, що вони залишаються високими, різко впали за останній тиждень, оскільки потоки з головного порту Балтійського моря впали, швидше за все, через технічне обслуговування підприємства. Згідно з даними аналітичної компанії Vortexa Ltd., за останній тиждень вантажі нафтопродуктів зросли більш ніж на 200 тис. б/д. Великий приріст отримав дизель.

Загальні потоки переробленого палива були на 14% вищими, ніж рік тому. Відновлення відбувається після семимісячного мінімуму, який спостерігався в травні, коли проводилося сезонне технічне обслуговування НПЗ.

Постачання дизельного пального і газойлю, на які припадає близько 40% потоків нафтопродуктів росії, підскочили до 1,15 млн б/д за спостережуваними даними. Це означає стрибок на 36% порівняно з травнем, оскільки більше вантажів спрямовується до покупців на схід від Суеца після заборони ЄС на імпорт російського палива на початку лютого.

російський експорт нафти, нафтохімічної сировини, яка використовується для виробництва пластику, а також для змішування бензину, зріс приблизно до 484 тис. б/д, що є найвищим показником з березня. Більшість поїхала в Азію чи на Близький Схід.

Потоки експорту бензину і компонентів для сумішей залишалися тьмяними на тлі ознак того, що міністерство енергетики росії намагалося обмежити експорт, щоб запобігти внутрішньому дефіциту. Відвантаження менше третини з травня. Експорт авіаційного палива також було обмежено.

Експорт сировини для нафтопереробних заводів, яка використовується на установках вторинної переробки для виробництва інших видів палива, також різко впав цього місяця. Потоки найнижчі з лютого.

росія залишається найбільшим у світі постачальником мазуту навіть після втрати свого найбільшого ринку в США, а згодом і в Європі після широкого вторгнення путіна в Україну. Переміщення більшої кількості вантажів до Азії й на Близький Схід підтримало експорт. Постачання цього місяця мають зрости на 17%, до приблизно 795 тис. б/д. 

Більшість танкерів, які відпливли цього місяця, ще не повідомляють про свої кінцеві порти розвантаження. Обсяги вантажів, ймовірно, буде переглянуто, оскільки до кінця місяця спостерігатиметься більше відправлень.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти