В начало

Biokraft працює над новим заводом біо-СПГ у Швеції

Шведський виробник біо-СПГ Biokraft International, раніше відомий як Scandinavian Biogas, отримав землю для нового заводу з виробництва біо-СПГ, який він планує побудувати в Персторпі (Швеція). Про це повідомляє LNG Prime.

У заяві фірми сказано, що муніципалітет Персторп схвалив угоду про відведення землі на муніципальну, промислову землю, і тепер може розпочатися процес екологічного дозволу для заводу. Очікується, що процес триватиме від 9 до 12 місяців.

Після екологічного схвалення Biokraft розраховує почати виробництво приблизно через 18 місяців, залежно від забезпечення фінансування та інших адміністративних вимог, повідомляє Biokraft.

Компанія Biokraft заявила, що визначила Perstorp, розташований у північній частині Сконе, як відповідне місце для великомасштабного заводу з виробництва скрапленого біогазу або біо-СПГ.

Зі слів представників Biokraft, це місце розташовано поблизу Північної Європи, має чудове дорожнє сполучення й знаходиться в ландшафті з великою кількістю гною та органічних відходів із навколишнього сільського господарства.

У Biokraft заявили, що завод буде такого ж типу, який компанія будує в Монстерасі, а також планується в Кальмарі та Фагерхульті Scania, де вже тривають процеси екологічного дозволу.

На початку цього року Scandinavian Biogas вирішила побудувати новий завод біо-СПГ вартістю близько $75 млн у Монстерасі (Швеція).

Фінська компанія Wartsila постачить для заводу свою технологію скраплення біогазу.

Так, як у Монстерасі, установки в Персторпі перетворюватимуть місцевий гній на скраплений біогаз. Для цього проєкту Biokraft також планує об’єднатися з місцевими фермерами.

Запланований об’єкт, який створить приблизно 15 нових робочих місць, матиме виробничу потужність 130 ГВт•год на рік, йдеться в повідомленні.

Це відповідає річному споживанню дизеля 400 важкими вантажівками, повідомляє Біокрафт.

До 2030 року Biokraft має намір збільшити поточні виробничі потужності з 440 ГВт•год щонайменше до 3 ТВт•год.

Крім того, зростання буде поступовим, і до 2026 року компанія прагне мати виробничі потужності на рівні 1,2 ТВт•год.

Збільшення потужностей в першу чергу стане результатом будівництва кількох нових великомасштабних виробничих потужностей у Північній Європі, йдеться в повідомленні.

«Попит на рідкий біогаз стрімко зростає у Швеції й на континенті. Виробництво в Швеції потрібне, щоб задовольнити внутрішній ринок і використовувати синергію з іншими нашими підприємствами в Швеції», — сказав Матті Віккула, генеральний директор Biokraft.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти