В начало

У жовтні росія може призупинити політику скорочення експорту нафти

Наступного місяця росія може призупинити політику скорочення експорту нафти для своїх західних портів або навіть збільшити завантаження, попри заплановане збільшення наявних потужностей з первинного перероблення нафти на місцевих нафтових заводах, що дозволить москві збільшити надходження сирої нафти, повідомили Reuters ринкові джерела.

«Я очікую невеликого зростання російського експорту нафти в жовтні — на кілька сотень тисяч (метричних) тонн. Сумніваюся, що всі ремонти буде завершено вчасно, поки незрозуміла ситуація з нафтовими заводами на півдні росії», — повідомило джерело в галузі.

Очікується, що потужності первинного перероблення нафти в росії зростуть у другій половині вересня, оскільки нафтопереробні заводи (НПЗ) завершують технічне обслуговування, показали розрахунки Reuters на основі даних із галузевих джерел 16 вересня.

Загальна автономна потужність за весь місяць все ще залишається такою ж, як підраховано минулого тижня, на рівні приблизно 3,9 млн тонн, що у вересні зросло на 34% порівняно з серпнем.

Згідно з поточним графіком технічного обслуговування, потужності первинного перероблення нафти в країні у жовтні впадуть на 37%, до 2,42 млн тонн. Проте у розкладі можливі зміни.

Інші трейдери вважають, що навантаження нафти із західних російських портів «приморськ», «усть-луга» й «новоросійськ» у жовтні можуть скоротитися, оскільки країна згортає сезонний ремонт на своїх нафтових заводах.

Трейдери сказали, що поки що важко оцінити плани росії щодо експорту нафти на наступний місяць, оскільки попередні дати завантаження в її балтійських і чорноморських портах на перші дні жовтня ще не з'явилися.

російський план завантаження сирої нафти з балтійських портів «приморськ» і «усть-луга» на вересень переглянуто на 0,2 млн тонн – до 6,2 млн тонн, повідомили джерела на ринку минулого тижня.

Додатковий експорт збільшить заплановані у вересні навантаження нафти із західних портів росії до 2,04 млн барелів на добу (б/д), показують розрахунки Reuters. Вересневі навантаження зростуть на 4,5% порівняно з серпневими у денному обчисленні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти