В начало

США куплять 6 млн барелів нафти для стратегічного резерву

Адміністрація Сполучених Штатів має намір закупити до 6 млн барелів нафти з постачанням у перші кілька місяців 2025 року для поповнення стратегічного резерву країни. Про це повідомило агентство Reuters.

За даними його джерела, оголосити про проведення тендеру американська влада може вже 18 вересня. Сировину планують помістити в сховище у штаті Луїзіана, на одній з чотирьох ділянок, що ретельно охороняються в США, призначених для зберігання стратегічного нафтового запасу.

У разі успішного проведення операції ця закупівля може стати найбільшим поповненням резерву країни з 2022 року, зазначає агентство.

Президент США Джо Байден підписав наприкінці березня 2022 року указ, який зобов'язує Міненерго продавати зі стратегічного резерву по мільйону барелів нафти на добу протягом 180 днів задля зниження цін на бензин у країні. Міністерство використовує доходи від продажу цієї сировини для придбання енергоносіїв і поповнення нафтового резерву.

Американський стратегічний нафтовий запас було створено на випадок НП рішенням Конгресу США 1975 року після світової енергетичної кризи. Зараз у чотирьох сховищах у соляних пластах у штатах Техас і Луїзіана міститься близько 373,1 млн барелів нафти. Загальна дозволена місткість сховищ встановлена ​​на позначці 714 млн барелів. Американський нафтовий резерв — найбільший у світі серед тих, що належать урядам. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти