В начало

У великих українських містах фіксують крадіжки пального з бензобаків

В одному з мікрорайонів Черкас нещодавно на автостоянці крадії злили пальне з машини чоловіка, який наразі перебуває на фронті. Як повідомляє «Суспільне.Черкаси», тієї ночі вони спустошили бензобаки п’яти автомобілів, про що їхні власники написали у соцмережах.

Як розповіла журналістам дівчина постраждалого Анастасія, того вечора на зупинці, розташованій неподалік, довго стояла підозріла машина

«Тієї ночі пальне злили з 5 автомобілів, власники про це розповіли у соцмережах, проте жоден із них у поліцію вирішив не звертатись, бо, як вважає Анастасія, «воно не допоможе», – йдеться у сюжеті.

У Національній поліції кажуть, що такі дії Кримінальний кодекс України кваліфікує як крадіжку.

«Із письмовими заявами в поліцію не зверталися. Раніше таких випадків не було, в крайньому разі про них не повідомляли. І ми не читали про них масово у соцмережах», – розповіла речниця НП у Черкаській області Зоя Вовк.

З її слів, кількість таких випадків різко збільшилася тоді, коли «підскочили ціни на пальне».

«Дієвіше – попередити крадіжку, аніж її розслідувати, – каже З.Вовк, – тож якщо в дворі помічаєте підозрілу особу, а такі випадки, як ми можемо здогадуватися, більше трапляються під час дії комендантської години, тобто в темну пору доби, то варто подзвонити на лінію «102» і повідомити про неї, а вже поліцейські, які прибудуть на місце, перевірять підозрілого».

У той же період, тобто після 20 червня ц.р. повідомлення про те, що з бензобаків зливають бензин, з’явилося на сторінках київських груп у Facebook.

«У нашому районі з'явилися відморозки, які зливають бензин з машин. Сьогодні, в ніч на 20.06.22 р., на стоянці біля супермаркету NOVUS (вул. Метрологічна) в нашій машині відламали дверцята бака і злили пальне. Також була спроба зламати двері. Охорона «Новуса» каже, що їхні камери не дістають до місця, де стоїть машина. Ніхто нічого не бачив і не знає... Поліція Києва, маєте новий вид шахрайства, в умовах дефіциту бензину», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в групі «Теремки».

Як раніше писав enkorr, зростання цін на пальне в США спровокувало хвилю крадіжок бензину.

Бензин крадуть різними способами: хтось відкачує пальне з АЗС, використовуючи спеціальне обладнання, інші намагаються злити його з машин, а треті зламують мережі продавців в інтернеті й перепродують цей бензин дешевше.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти