В начало

НАК хоче стати найбільшим імпортером моторного палива – Вітренко

НАК «Нафтогаз України» має намір наростити імпорт моторного палива і стати лідером на цьому ринку. Про це голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначено у повідомленні, «Нафтогаз» як національна компанія долучився до вирішення задачі з ліквідації дефіциту, який виник на ринку нафтопродуктів наприкінці квітня.

«Уже третій місяць поспіль ми нарощуємо обсяги їх постачання, в середньому у 2,5 раза щомісяця. В липні очікуємо доставити в Україну 15,6 тис. тонн бензину й дизелю, – зазначає Вітренко. – «Нафтогаз» мав змогу законтрактувати в десятки разів більші обсяги, але на заваді їх імпорту стали логістичні обмеження в доставці нафтопродуктів з великих портів Європи, де є ресурс, до кордону України. З цією проблемою зіштовхнувся не лише ми, а й усі інші імпортери».

Однак, повідомляє голова «Нафтогазу», попри це у нас є позитивна динаміка. «І якщо такі темпи нарощування імпорту нафтопродуктів зберігатимуться й надалі, то вже за декілька місяців «Нафтогаз» може стати лідером на ринку», – каже він.

Як відомо, згідно з прогнозом Мінекономіки, Україна у червні 2022 року збільшить імпорт пального в 1,6 раза порівняно із травнем – до 600 тис. тонн. Зокрема, дві третини з них складе дизпальне, решта – бензин і скраплений газ.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти