В начало

У США достатній запас нафти, щоб розв’язати проблеми з постачанням

Сполучені Штати мають достатньо запасів нафти у Стратегічному нафтовому резерві, щоб розв’язати будь-які проблеми з постачаннями, і спостерігають за ринками щодо того, як їх використовувати, заявив у понеділок Амос Хохштайн, радник президента Джо Байдена з енергетики.

Як пише Reuters, SPR все ще перебуває поблизу 40-річного мінімуму після того, як Байден розпорядився про найбільший в історії продаж 180 млн барелів із резерву після повномасштабного вторгнення росії в Україну 2022 року. Нещодавно адміністрація Байдена припинила викуп нафти для запасів, оскільки ціна на нафту торгується вище за $79 за барель, яку вона хоче заплатити, щоб придбати нафту.

«Ми поповнювали SPR протягом останніх кількох місяців. Я думаю, що у нас достатньо запасів у SPR, щоб розв’язати будь-які проблеми в економіці, якщо це нам знадобиться, — сказав Хохштайн у кулуарах Глобальної конференції Milken Institute. — На цю мить я думаю, що ми продовжимо стежити за ринками, і якщо виникне потреба використовувати SPR, президент продемонстрував готовність використовувати його для підтримки економіки США».

Минулого місяця Департамент енергетики заявив, що скасував закупівлю близько 3 млн барелів сирої нафти для SPR через зростання цін на нафту. SPR наразі має близько 367 млн барелів. 2009 року запас нафти в країні був найбільшим і він становив майже 727 млн барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти