В начало

У серпні «Укрнафта» збільшить відвантаження ДП «Укрзалізниці»

ПАТ «Укрнафта» уклало договір на постачання 15 тис. т дизельного пального Центру забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця». Кінцевий термін постачання ресурсу, зазначений у документі, — 31 серпня 2023 року.

Контракт було підписано 4 серпня і опубліковано в системі електронних торгів ProZorro. Згідно з документом, державна компанія постачить «Укрзалізниці» дизпальне за ціною 53 280 грн/т, це на 2 921 грн/т дорожче за попередню закупівлю.

Як раніше повідомляв enkorr, минулого місяця національний залізничний оператор уклав першу цього року угоду з «Укрнафтою» на постачання палива. Згідно з контрактом, підписаним 26 липня, «Укрнафта» мала відвантажити 3,5 тис. тонн дизельного пального за ціною 50 359 грн/т до 31 липня.

Нагадаємо, в кінці травня 2022 року Кабінет міністрів дозволив «Укрзалізниці» проводити закупівлю нафтопродуктів за зовнішньоекономічними договорами. Раніше законодавство вимагало від неї купувати пальне для своїх потреб винятково на відкритих аукціонах у системі ProZorro, що періодично призводило до проблем зі стабільним забезпеченням.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти