В начало

У російському орську зупинився НПЗ через прорив дамби

російське місто орськ продовжує затоплювати через прорив дамби. Місцевий нафтопереробний завод (НПЗ) зупинив роботу.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на росЗМІ.

«орський НПЗ призупинив роботу у зв'язку з аномальною паводком, щоб уникнути екологічних ризиків і для дотримання техніки безпеки», – пишуть росіяни з посиланням на прес-службу заводу. 

Прес-служба також повідомляє, що весь адміністративний, ремонтний і технологічний персонал продовжує працювати у штатному режимі.

ПАТ «орскнєфтєргсинтез» – один із головних нафтопереробних заводів росії. У мережі пишуть, що вода дісталася території за кілька кілометрів до НПЗ. Крім того, робота заводу неможлива, оскільки в орську було затоплено залізничну колію.

Потужність цього НПЗ становить близько 6,6 млн тонн на рік. Його особливість – у тому, що він орієнтований на випуск авіагасу.

Нагадаємо, 5 квітня у російському орську прорвало дамбу. У місцевих пабліках писали, що почалося затоплення в районі міста через вихід річки Урал із берегів. Місцева влада оголосила евакуацію.

Пізніше, 6 квітня, відбувся повторний прорив ґрунтової дамби на річці Урал. орськ почало ще більше затоплювати.

За даними на вчора, 7 квітня, росЗМІ писали, що рівень води в орську піднявся на 11 метрів. Було затоплено кілька сусідніх сіл, а в орську зникло світло та частково газ. Школи перевели на дистанційне навчання. 

Як відомо, наразі НПЗ в орську, який було засновано 1935 року, входить у структуру АТ «фортеінвест», одного з ключових підприємств промислового блоку групи «сафмар» підприємця міхаіла гуцерієва.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти