В начало

У Мінфіні пояснили, навіщо хочуть відновити Дорожній фонд

У Міністерстві фінансів України вважають, що відновлення асигнувань на Дорожній фонд сприятиме фінансуванню ремонту доріг та погашенню попередніх боргів. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу, повідомляє «Укрінформ».

Зі слів Марченка, одним із наслідків скасування окремого фонду для потреб дорожнього господарства 2023 року стала необхідність фінансування потреб дорожнього господарства в «ручному режимі» за рахунок Резервного фонду державного бюджету.

«Вважаю це неякісним рішенням. Доцільніше спрямувати кошти в окремий фонд, як це було раніше. Зокрема для того, щоб мати можливість і розраховуватися з боргами (більша частина коштів передбачена на погашення боргових зобов’язань, взятих у попередні роки), і фінансувати утримання дорожньої інфраструктури.

Адже зараз маємо досить ризикову історію, що постійно створює бюджетне напруження. Маю на увазі потребу й заявки окремих територій на виділення грошей через необхідність ремонту доріг, особливо в районах, наближених до бойових дій», — пояснив Марченко.

Натомість системний підхід, на його переконання, сприятиме більш якісному розподілу коштів.

Як повідомляв enkorr, у проєкті державного бюджету на 2025 рік закладають витрати на Державний дорожній фонд обсягом 43,2 млрд грн.

Нагадаємо, 1 вересня набув чинності закон № 3878-I, який передбачає підвищення акцизів на пальне, завдяки чому щомісячний приріст бюджету на оборону мав становити 2,7 млрд грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти