В начало

У МЕА назвали майбутнього світового лідера з попиту на нафту

Індія в період до 2030 року стане лідером зі зростання попиту на нафту, при цьому видобуток у країні продовжить знижуватися, що підтримає її залежність від імпорту, випливає з презентації керівника департаменту нафтових ринків Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

“Індія має намір стати лідером зростання світового попиту на нафту до 2030 року. Індія обжене Китай як джерело зростання попиту на нафту", — йдеться у презентації.

Інший представник МЕА, керівник департаменту енергетичного ринку та безпеки Кейсуке Садаморі, заявив, що Індія обжене Китай за щорічним попитом на нафту до 2027 року.

“Внутрішній видобуток, як очікується, продовжить знижуватися, незважаючи на зусилля щодо нарощування інвестицій... Індія залишається значно залежною від імпорту нафти та зрідженого нафтового газу”, — додається у презентації МЕА.

Сумарно видобуток нафти в Індії становитиме близько 540 тисяч барелів на добу до 2030 року, порівняно з 600 тисячами барелів у 2022-2024 роках, оцінює агентство.

При цьому наголошується, що індійські енергокомпанії планують наростити потужності нафтопереробки на 1 мільйон барелів на добу, а внутрішній попит на нафтопродукти збільшиться до 2030 року на 1,2 мільйона барелів на день до 6,6 мільйона.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти