В начало

У липні Індія імпортувала з росії нафти на $2,8 млрд

Індія закупила у росії в липні нафту на суму $2,8 млрд і стала другим найбільшим у світі імпортером російської вуглеводневої сировини після Китаю. Про це повідомляє дослідницький центр CREA.

Частка Китаю в імпорті російської нафти минулого місяця становила 47%, Індії — 37%. На щорічний імпорт із росії зараз припадає 40% від загальних закупівель Індії нафти за кордоном після того, як через санкції Заходу російська нафта стала продаватися зі знижками, наголошується в доповіді CREA.

 У липні ціна на російську нафту бренду Urals знизилася на 9% у місячному вирахуванні, до $16,76 за барель порівняно з сирою нафтою марки Brent.

За даними Міністерства торгівлі Індії, у липні південноазійська республіка імпортувала 19,4 млн тонн нафти на суму $11,4 млрд.

Товарообіг росії й Індії 2023 року досяг $65 млрд рф утримує позиції четвертого провідного торгового партнера Індії. Дисбаланс у торгівлі на користь росії становив понад $55 млрд. Основну статтю експорту рф в Індію становлять енергоносії. 2023 року експорт російської нафти й нафтопродуктів зріс удвічі — до $45 млрд і $4,5 млрд відповідно.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти