В начало

«Укрнафта» звернулася до АМКУ через порушення конкуренції

ПАТ «Укрнафта» направило до Антимонопольного комітету України (АМКУ) заяви щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції, повідомляє прес-служба підприємства.  

Як зазначається, спеціалісти Департаменту економічної безпеки компанії, здійснюючи моніторинг процедур закупівель із загальною очікуваною вартістю понад 76 мільйонів гривень, виявили ознаки, що можуть свідчити про можливе порушення учасниками законодавства. Зокрема, йдеться про антиконкурентні узгоджені дії, спрямовані на спотворення результатів торгів.

«Ці дії підпадають під пункти 4 частини другої статті 6 та пункт 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», — кажуть в «Укрнафті».

В компанії також закликали всіх учасників діючих і майбутніх закупівельних процедур дотримуватися принципів чесної конкуренції та утримуватися від будь-яких дій, що можуть негативно вплинути на ринкове середовище.

Про яку саме закупівлю йде мова в компанії не повідомляють.

Довідка enkorr

«Укрнафта» — найбільша нафтовидобувна компанія Україн – є оператором національної мережі АЗС. У березні 2024 року компанія вступила в управління активами Glusco і загалом оперує 545 АЗК — 460 власних і 85 в управлінні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти