В начало

У Франції колективи НПЗ вирішили продовжити страйк

Працівники французьких нафтопереробних заводів, що належать компаніям TotalEnergies і Esso-ExxonMobil, вирішили продовжити багатоденний страйк, незважаючи на вичерпання запасів палива на автозаправках. Про це повідомили напередодні профспілки.

«Страйк вирішено продовжити всюди», — зазначив координатор Загальної конфедерації праці Ерік Селіні. З його слів, це пов'язано з «відмовою роботодавців відповісти на пропозиції профспілок щодо підвищення зарплати».

Профспілки наполягають на підвищенні ставок на 10%, тоді як підприємці згодні лише на 5,5%. «Пропозиція адміністрації є недостатньою для того, щоб компенсувати інфляцію», — йдеться у повідомлені.

За повідомленнями з місць, страйки вже порушили постачання пального на автозаправки й спустошили запаси палива у центральних регіонах країни. У настроях автомобілістів дедалі менше оптимізму.

«Якщо так триватиме, то через 10 днів Франція стане, — заявив один із водіїв в ефірі місцевого радіо. — Нас закликають не панікувати, але ніхто не готовий сказати, коли це закінчиться».

На півночі країни і в центральних регіонах, де зупинено три із шести нафтопереробних заводів, без палива залишилося не менше п'ятої частини заправок. Влада країни, у свою чергу, закликала автомобілістів «не купувати бензин на запас, щоб не посилювати ситуації». Згідно з опитуваннями соціологів, 60% французьких сімей потребують автомобіль для поїздок на роботу.

Нагадаємо, призупинення робіт на НПЗ почалося наприкінці вересня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти