В начало

Trafigura веде перемовини про купівлю НПЗ Exxon у Франції

Rhone Energies, консорціум товарних трейдерів Trafigura й Entara LLC, веде ексклюзивні перемовини з ESSO SAF Exxon Mobil про придбання нафтопереробного заводу (НПЗ) Fos-sur-Mer на півдні Франції й терміналів Тулуза й Вілетт-де-В’єн.

У четвер, 11 квітня, Trafigura повідомила, що укладе мінімум 10-річну ексклюзивну угоду про постачання сирої нафти й відбір продукції, включаючи право власності на сиру нафту і запаси продукту в резервуарах.

НПЗ Fos-sur-Mer має потужність переробки сирої нафти 140 тис. барелів на день (б/д).

Trafigura додала, що Rhone Energies продовжить постачати ESSO SAF у регіоні.

«Завершення угоди «підлягає затвердженню регулюючими органами й очікується до кінця 2024 року. Фінансові умови запропонованої угоди є конфіденційними», — заявили в компанії.

Це друге велике придбання Trafigura цього року після угоди про купівлю європейського бізнесу Greenergy, британського постачальника дорожнього палива і виробника біодизелю.

Торгові фірми, такі як Trafigura й конкурент Vitol, шукають можливості для придбання в усьому світі після того, як вони заробили мільярди за останні два роки через європейську енергетичну кризу і нестабільність ринку, спричинену масштабними санкціями Заходу проти росії.

Trafigura опублікувала рекордний чистий прибуток обсягом близько 7,4 млрд доларів США за минулий рік, що на 5% більше, ніж 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти