В начало

Імпорт мексиканської нафти в США впав до найнижчого рівня за всю історію спостережень

Щотижневий імпорт мексиканської сирої нафти в США на початку квітня впав до найнижчого за всю історію спостережень рівня, оскільки державна енергетична компанія Мексики Pemex скоротила експорт, щоб постачати більше на внутрішні нафтопереробні заводи (НПЗ).

За даними Управління енергетичної інформації США (EIA), у середу імпорт знизився до 209 тис. барелів на день (б/д) за тиждень, що закінчився 5 квітня.

2023 року імпорт становив у середньому близько 733 тис. б/д. Попередній тижневий мінімум становив 226 тис. б/д в останній тиждень 2021 року.

Минулого тижня агентство Reuters повідомило, що Pemex попросила свій торговельний підрозділ скасувати експорт сирої нафти на 436 тис. б/д у квітні й щонайменше 330 тис. б/д у травні, щоб зберегти постачання для власних НПЗ, включаючи найновіший завод Dos Bocas.

НПЗ Dos Bocas у південно-східному штаті Табаско, який працює з відставанням від графіка й перевищує бюджет, є частиною стратегії президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, спрямованої на те, щоб відмовитися від імпорту дорогого бензину й дизельного пального.

Минулого місяця Pemex оголосила, що виробництво сирої нафти в лютому впало до найнижчого рівня за 45 років.

Скасування у квітні включає скорочення на 122 тис. б/д флагманської мексиканської сирої нафти Maya, яку цінують нафтопереробники узбережжя Мексиканської затоки, котрі зазвичай використовують середню й важку нафту.

Трейдер, безпосередньо знайомий із цим питанням, сказав, що хоча операційні проблеми зазвичай призводять до значних коливань експорту, низькі рівні експорту в квітні й травні, ймовірно, збережуться протягом наступних місяців, що означає, що американські нафтопереробники й трейдери повинні будуть купувати більше барелів на внутрішній ринок для компенсації.

Американські нафтопереробники також шукатимуть сиру нафту схожої якості з Канади чи Венесуели, повідомили два джерела, знайомі з динамікою ринку.

Щоб компенсувати дефіцит, минулого тижня США імпортували 531 тис. барелів сирої нафти з Саудівської Аравії, що є найвищим показником за сім місяців. Загальний імпорт США впав на 184 тис. б/д – до 6,4 млн б/д.

Вантажовідправники зважують переведення танкерів для обслуговування інших ринків, оскільки експорт Maya скорочується, повідомило джерело в судноплавній галузі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти