В начало

Trafigura погодилася заплатити близько $127 млн у справі про хабарі

Сировинний трейдер Trafigura погодився заплатити близько $127 млн у рамках розслідування справи про хабарі, виплачені бразильським чиновникам для забезпечення нафтових контрактів. Про це пише Reuters.

«Trafigura Beheer BV, материнська компанія Trafigura Group, погодилася виплатити кримінальний штраф обсягом $80,5 млн і неустойку ще в $46,5 млн після визнання себе винною в змові з метою порушення закону про корупцію за кордоном. Угода завершує тривале розслідування Міністерства юстиції, пов'язане зі схемою Trafigura щодо дачі хабарів бразильським чиновникам для забезпечення бізнесу з державною нафтовою компанією Petroleo Brasileiro SA (Petrobras)», — пише видання.

У грудні Trafigura заявила, що відкладає $127 млн на покриття можливого штрафу Міністерства юстиції США за припинення розслідування «неправомірних платежів» компанії в Бразилії.

Ця постанова стала останньою в серії судових розглядів, під час яких уряд США наклав великі штрафи на провідних світових трейдерів сировинними товарами за корупцію. Раніше цього місяця Gunvor погодилася виплатити $662 млн для врегулювання аналогічного розслідування. Glencore, Freepoint Commodities і дочірня компанія Vitol виплатили штрафи і врегулювали аналогічні звинувачення.

Трейдери, які купують і продають сировину, часто працюють в юрисдикціях, де поширена корупція, що наражає їх на ризик порушення FCPA, що забороняє давати хабарі іноземним чиновникам.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти