В начало

Прибутки рф від експорту викопного палива продовжують зменшуватися — CREA

За підсумками тижня, що закінчився 24 березня, прибутки рф від експорту викопного палива продовжували зменшуватися. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 18-24 березня росія здійснила експорт викопного палива на 5,24 млрд євро, це на 8% менше порівняно з 11-17 березня. Надходження з експорту нафти зменшилися з 2,88 млрд євро до 2,53 млрд євро, нафтопродуктів і хімікатів — з 1,76 млрд євро до 1,54 млрд євро, вугілля — з 0,44 млрд євро до 0,35 млрд євро. При цьому прибутки від експорту природного газу зросли з 0,59 млрд євро до 0,83 млрд євро.

На танкери, що належать європейським країнам чи країнам G7 або застраховані в них, було завантажено викопне паливо на суму 1,74 млрд євро, що сприяє фінансуванню повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Туреччина, Індія, ЄС і Бразилія. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 18-24 березня з російських портів у Туреччину було відвантажено 248 тис. тонн дизельного пального й газойлю.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти