В начало

Trafigura отримує $560 млн позики на постачання СПГ в Японію

Товарний трейдер Trafigura отримав позику на суму близько $560 млн від двох японських банків для постачання скрапленого природного газу (СПГ) японському комунальному підприємству, повідомляє LNG Prime.

Державний Японський банк міжнародного співробітництва (JBIC) вказав у заяві, що 28 березня підписав кредитну угоду на суму до $390 млн із сингапурською Trafigura Pte Ltd.

Крім того, JBIC повідомив, що кредит фінансується спільно з Sumitomo Mitsui Banking, у результаті чого загальна сума співфінансування становить близько $560 млн, тобто Sumitomo Mitsui Banking надасть близько $170 млн.

Позику призначено для забезпечення коштів, необхідних японській комунальній компанії для імпорту СПГ з Trafigura, зазначили у JBIC.

«На тлі зростаючого глобального попиту на СПГ і зростаючої невизначеності щодо цін на ресурси кредит, який підтримує японську комунальну компанію в закупівлі термінового СПГ через Trafigura, сприятиме забезпеченню стабільних постачань СПГ, який є важливим енергетичним ресурсом для Японії», — сказали в JBIC.

Обсяги СПГ Trafigura впали на 13,8% у фінансовому році, що закінчився 30 вересня, тоді як прибуток компанії зріс.

Обсяги продажів СПГ скоротилися до 11,2 млн тонн порівняно з 13 млн тонн за аналогічний період торік, який також знизився порівняно з попереднім роком.

Trafigura купує СПГ у різних джерел, зокрема у рамках довгострокової угоди з американським гігантом-експортером СПГ Cheniere.

Нещодавно компанія також підписала угоди про СПГ з найбільшим у Канаді виробником природного газу Tourmaline.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти