В начало

TotalEnergies збільшить видобуток газу в Алжирі

Французька нафтогазова компанія TotalEnergies уклала з алжирською держкомпанією Sonatrach угоду, спрямовану на збільшення видобутку газу в Алжирі, повідомляється в прес-релізі TotalEnergies.

Угода стосується виробництва газу на родовищах «Тін Фуйє Табанкорт II» (TFT II) та «Тін Фуйє Табанкорт Суд» (TFT Sud) на півдні Алжиру. «Очікується, що до 2026 року сукупний видобуток на двох родовищах перевищить 100 тис. барелів нафтового еквівалента на добу порівняно з майже 60 тис. барелів нафтового еквівалента на добу 2022 року...» — йдеться у релізі.

Наголошують, що угода дозволить збільшити потенційний експорт алжирського газу на європейський ринок. Також повідомляють, що під час зустрічі Патріка Пуянне (Patrick Pouyanne), голови й генерального директора TotalEnergies, і Туфіка Хаккара (Toufik Hakkar), генерального директора Sonatrach, підписано низку угод, спрямованих на зміцнення співпраці між двома компаніями в галузі видобутку природного газу, постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) до Європи й розвитку відновлюваних джерел енергії в Алжирі.

Зокрема, Sonatrach і TotalEnergies продовжили на 2024 рік постачання 2 млн т ЗПГ на рік для TotalEnergies. Також домовилися про вивчення проєктів щодо використання відновлюваних джерел енергії, виробництва відновлюваного низьковуглецевого водню для експортного ринку і проєктів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт у галузі низьковуглецевих джерел енергії й енергетичного переходу.

Французька TotalEnergies – одна з найбільших енергетичних компаній світу. Працює у понад 130 країнах, видобуває нафту й газ у Європі, на Близькому Сході й у Північній Африці, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також у Північній і Південній Америці. Має у штаті близько 100 тис. працівників.

Нафтова держкомпанія Алжиру Sonatrach займається видобутком, переробкою, транспортуванням і продажем вуглеводнів і є найбільшою не лише в Алжирі, а й у всій Африці.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти