В начало

Страйк припиняє постачання електроенергії й палива з нафтопереробних заводів у Франції — Reuters

Загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи у Франції призвів до значного падіння виробництва електроенергії і в четвер призупинив постачання з нафтопереробних заводів, якими керують TotalEnergies і Esso.

Профспілка CGT очікує, що принаймні 70% працівників нафтопереробного сектору на чотирьох нафтопереробних заводах TotalEnergies долучилися до страйку проти урядового плану підвищити пенсійний вік на два роки — до 64 років, повідомив представник CGT.

Зі слів TotalEnergies, через один день страйку не буде перебоїв у постачанні палива на станціях технічного обслуговування. Федерація нафтопереробних заводів CGT закликала до одноденного страйку цього тижня й подальших виходів з роботи наступного тижня.

Дебати про поновлення страйку на НПЗ сьогодні не очікуються, але їх буде запропоновано пізніше, сказав представник профспілки.

«На цю мить ми дотримуємося нашого (страйкового) графіка. Залежно від того, як розвиватиметься ситуація в країні, і якщо працівники не захочуть припиняти страйк, може бути продовження», — каже Ерік Селліні, координатор CGT для компанії. 

Постачання також було заблоковано на заводі Esso у Фосі, але роботи тривали на заводі в Порт-Джеромі, повідомив представник профспілки.

Керівник профспілки CGT Філіп Мартінес сказав, що четвер був лише першим днем страйків і що їх буде більше.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти