В начало

«Укрнафта» завершила капітальний ремонт свердловини на сході

«Укрнафта» завершила капітальний ремонт свердловини з переходом на горизонт родовища, який залягає вище, на сході Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.

Зараз спеціалісти компанії здійснюють комплекс досліджень, щоб встановити параметри проведення дослідної експлуатації. Ця робота триватиме кілька тижнів.

«Однак ми вже маємо перші результати, і вони досить втішні: за попередніми даними, плановий добовий дебіт свердловини може складати близько 32 тонн рідких вуглеводнів і 17 тисяч кубічних метрів газу», — йдеться у повідомленні.

Також цього року компанія планує здійснити будівництво нової свердловини й провести підготовчі роботи, щоб розпочати буріння одразу шести свердловин 2024 року.

«Усі заходи проводяться в межах родовищ, які вже експлуатуються. Це дасть змогу втримати і частково наростити темпи видобутку. Наразі «Укрнафта» проводить стратегічну оцінку існуючих запасів і планує отримати нові ліцензійні площі», — додали у компанії.

Нагадаємо, на початку листопада влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти