В начало

США продадуть ще 40 млн бар. нафти із резервів у червні-серпні

Міненерго США оголосило про вивільнення з резервів наступних 40 млн барелів нафти для стримування високих цін на енергоносії через російську війну проти України. Про це повідомила прес-служба міністерства, пише «Економічна правда».

Заява є частиною плану президента США Джо Байдена, оголошеного 31 березня, про  вивільнення одного мільйона барелів сирої нафти на день протягом шести місяців, аби ослабити світові проблеми з постачаннями, спричинені війною рф проти України.

Так, згідно з вівторковою заявою, з резерву вивільнять до 40,1 млн барелів сирої нафти з постачанням у червні-серпні. Заявки від компаній на постачання приймаються до 1 червня, а до 10 червня всі контракти буде укладено.

Американський нафтовий резерв має найбільший у світі запас сирої нафти для надзвичайних ситуацій. Федеральні запаси зберігаються в підземних соляних печерах на чотирьох сховищах у Техасі й Луїзіані.

Вивільнення заявлених обсягів відбувається поетапно. Перші 90 млн барелів буде випущено в період з травня по середину серпня. До них входять 20 млн барелів, заявлені на травень ще до оголошення Байдена, 30 млн барелів, заплановані на квітень (після оголошення), і щойно оголошені 40 млн барелів.

Решту 90 млн барелів буде випущено в період із серпня по жовтень.

Як відомо, президент США Джозеф Байден заявив, що понад 30 країн долучилися до кампанії з насичення нафтою ринку задля зниження цін на цей енергоресурс.

Виявилося, що США оголосили про випуск рекордного обсягу нафти зі стратегічного резерву в березні без консультацій із партнерами Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), чим ризикують підірвати відносини зі світовим органом з нагляду за енергетикою.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти