В начало

В Україні стрімко зріс попит на доставлення бензину додому

Через дефіцит пального в Україні стрімко зріс попит на послуги доставлення бензину додому. У травні кількість подібних замовлень зросла на 780% порівняно з квітнем і на 900% – порівняно з торішнім травнем. Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на сайт Kabanchik.ua.

Як виявилося, найчастіше люди замовляють доставлення 95-го бензину.

Загальна сума замовлень на сайті за неповний місяць перевищила 107 тис. грн, тоді як у квітні це було 17 тис. грн. Середня вартість такої послуги становить 270 грн.

У своїх замовленнях люди просять привезти пальне за адресою й залити його в автомобіль чи просто передати каністру. Зазвичай йдеться про обсяг у 20-30 л, але трапляються і замовлення на 50-70 л.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів на кілька місяців відмовився від державного регулювання цін на пальне, очікуючи, що це дасть змогу впоратися з дефіцитом. Уряд сподівається, що ціни на бензин не перевищуватимуть 52 грн/л, на дизпальне – 58 грн/л.

При цьому Міністерство економіки не вважає, що запровадження державного регулювання цін на пальне було помилкою. Очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко упевнена, що воно дало змогу відтермінувати дефіцит й кілька тижнів утримувати ціни нижче за європейський рівень.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти