В начало

Іспанія закликала імпортерів СПГ не укладати нових контрактів із росією

Іспанія, найбільший європейський покупець російського скрапленого природного газу (СПГ), закликала імпортерів не підписувати нових контрактів із росією, прагнучи розірвати зв’язки після її повномасштабного вторгнення в Україну. Про це з посиланням на Bloomberg повідомляють «Порти України». 

Зокрема, віце-прем’єр — міністр з питань екологічного переходу Іспанії Тереза Рібера Родрігес спрямувала лист імпортерам, в якому рекомендовано не укладати нових контрактів на постачання російського СПГ. За інформацією джерел видання, рекомендація не є обов’язковою, оскільки санкцій проти цього енергоресурсу немає.

Лист отримали Naturgy Energy Group SA, Repsol SA, TotalEnergies SE, Axpo Holding AG, Pavilion Energy, Enagás SA, Met Energy, Enet Energy, Energias de Portugal SA, Compañía Española de Petroleos SA і BP Gas & Power Iberia.

У листі прямо не згадуються спотові контракти, але міститься загальний заклик «інтенсифікувати диверсифікацію постачань СПГ та обійтися без тих, що надходять із росії». Рібера повідомила агентству, що надіслала листа десять днів тому й отримала відповіді декількох компаній. Зокрема Axpo, Repsol і Enagás повідомили, що не купують СПГ у росії.

У січні-березні 2023 року Іспанія стала найбільшим імпортером російського СПГ, збільшивши закупівлі у річному порівнянні на 85,6% — до 990,7 тис. тонн.

Раніше комісар ЄС із питань енергетики Кадрі Сімсон закликала припинити постачання СПГ з росії, заявивши, що імпортери не повинні продовжувати довгострокові контракти після закінчення поточних. Конкретних заходів вона не оголосила.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти