В начало

Іспанський імпорт СПГ скоротився у грудні

За даними Enagas, у грудні минулого року імпорт і перевантаження скрапленого природного газу (СПГ) в Іспанію впали, тоді як загальний попит на природний газ 2023 року впав через зниження попиту на виробництво електроенергії. Про це повідомляє LNG Prime.

Імпорт СПГ у грудні впав на 46%, до приблизно 15 ТВт•год, і становив 40,9% від загального обсягу імпорту газу. У листопаді імпорт СПГ досяг приблизно 22,8 ТВт•год.

Включно з трубопровідним імпортом з Алжиру, Франції й Португалії, імпорт газу до Іспанії досяг приблизно 27,2 ТВт•год минулого місяця, що нижче за приблизно 38,1 ТВт•год у грудні минулого року, йдеться у щомісячному звіті Enagas.

Крім того, національний попит на газ у грудні зріс на 8,8% в річному обчисленні, до приблизно 30,4 ТВт•год.

Зі слів оператора LNG-терміналу, попит на виробництво електроенергії знизився на 23,6% в річному обчисленні, до приблизно 6,6 ТВт•год минулого місяця, тоді як звичайний попит зріс на 23,6%, до 23,7 ТВт•год.

Раніше компанія заявляла, що в серпні минулого року вперше в історії Іспанії вдалося заповнити свої підземні сховища на 100%.

Зі слів представника Enagas, сховища також було заповнено в жовтні й листопаді, а в грудні їх було заповнено на 91%.

Enagas керує великою мережею газопроводів і має чотири заводи з імпорту СПГ: у Барселоні, Уельві, Картахені й Хіхоні.

Вона також володіє 50% регазифікаційного заводу BBG у Більбао і 72,5% заводу Sagunto, тоді як Reganosa управляє заводом Mugardos.

У серпні іспанська енергетична група Endesa доставила перший комерційний вантаж на СПГ-термінал El Musel у Хіхоні.

Enagas уклала контракт на логістичні послуги з Endesa в липні, а також завершила продаж 25-відсоткової частки СПГ-терміналу El Musel компанії Reganosa.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти