В начало

Спадок «Привату» купив невідомий імпортер пального

В аукціоні з продажу 245 АЗС і 33 земельних ділянок, що до цього належали групі «Приват» Ігоря Коломойського, перемогло ТОВ «Макс Енерго Ресурс». Про це стало відомо з інтерв’ю власника компанії Ігоря Супруненка «Економічній правді».

«Основна мета (купівлі — ek) – розвивати мережу. Ми хочемо зайняти певний сегмент на ринку нафтопродуктів, підвищити конкуренцію, постачати якісне пальне. Ми не займаємось і ніколи не займались різними дурницями на кшталт змішування бодяги»,  — заявив Супруненко.

З його слів, якщо ці заправки привести до ладу і запустити, то на них через 2-3 роки можна проливати 25 тис. тонн пального.

Він розповів, що на першому етапі, який триватиме близько півроку, компанія планує запустити 55-60 автозаправок.

«Потім другий етап – це ще плюс-мінус 50-60 АЗС можна запускати. А всі решта це такі, які треба відновлювати. Максимум половина заправок це те, що ми маємо запустити протягом наступного року», — поділився планами Супруненко.

З його слів, ще близько 50 заправок знищені або перебувають на окупованих територіях. «Є певні об’єкти на вже деокупованій землі, але вони знищені. Це Запорізька, Херсонська й Харківська області», — зазначив він.

Щодо інвестицій Супруненко розповів, що загалом у запуск цього проєкту заплановано вкласти 1,2 млрд грн з урахуванням 696 млн, які треба сплатити за самі АЗС.

«На першому етапі запуску в найближчі 3-4 місяці, крім суми купівлі, ми плануємо додатково вкласти ще 500 млн грн», — зазначив він.

Як зазначає «Економічна правда», ТОВ «Макс Енерго Ресурс» почало займатись імпортом пального лише після повномасштабного вторгнення й повної переорієнтації паливного ринку на постачання з Європи. Раніше ЗМІ повʼязували Ігоря Супруненка з МГК «Рейл», що брала участь у скандальних тендерах Міністерства оборони.

Нагадаємо, державний «ПриватБанк» 27 вересня провів електронний аукціон з продажу 245 АЗС і 33 земельних ділянок. Про це йдеться на сайті OpenMarket держпідприємства «СЕТАМ» Міністерства юстиції України.

Лот «складається з 245 об'єктів нерухомого майна (переважно колишні заправки ANP і «Авіас») і 33 земельних ділянок». Йдеться про АЗС, які тривалий час контролювалися структурами Ігоря Коломойського.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти