В начало

Словацькі перевізники погрожують повністю заблокувати пункт пропуску

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заявив, що готовий повністю заблокувати прикордонний пункт «Вишнє Нємецьке – Ужгород», якщо ситуацію зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішено.

Про це повідомили у прес-службі організації, передає «Європейська правда».

Зі слів перевізників, вони усвідомлюють, що шлях до розв’язання проблеми не простий, але водночас назвали неприйнятним те, що поточна ситуація продовжує існувати.

«Саме тому UNAS залишається у стані готовності до страйку, і у разі, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний пункт «Вишнє Нємецьке – Ужгород» в обох напрямках», – йдеться в повідомленні.

Перевізники подякували міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення проблеми скасування дозвільної системи для українських перевізників і її впливу на автомобільний транспорт Словаччини в Брюсселі.

«Ми також хотіли б подякувати йому за те, що він зустрінеться з представниками UNAS в четвер, 7 грудня, де ми також обговоримо вплив цієї ситуації й будемо шукати рішення, щоб її змінити», – йдеться в заяві.

Як повідомляв enkorr раніше, напередодні словацькі перевізники призупинили акцію протесту на кордоні з Україною. Представники Спілки перевізників Словаччини (UNAS) блокували рух вантажного транспорту перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецьке», суміжному з українським пунктом пропуску «Ужгород», з 1 грудня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти