У початок

Пункт пропуску на кордоні зі Словаччиною розблокували

Пункт пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» на кордоні зі Словаччиною розблоковано, рух вантажівок відбувається у звичайному режимі.

Про це повідомляє заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Блокаду пункту пропуску з Словаччиною призупинено. Пропуск вантажівок через «Ужгород-Вишнє Нємецьке» здійснюється у звичайному режимі», – зазначає Деркач.

Як повідомив Деркач, наразі триває робота зі словацькими колегами щодо запобігання подальшим протестам.

Крім того, високопосадовець сказав, що Єврокомісія не планує вносити змін до чинної Угоди про лібералізацію вантажних перевезень, а навпаки – висловлює готовність відстоювати транспортний безвіз. Про це, з його слів, за результатами Ради міністрів транспорту ЄС заявила єврокомісар Адіна Велян.

Сергій Деркач також наголосив, що зараз міністерство проводить багато непублічної роботи і комунікації з партнерами, щоб розблокувати інші пункти пропуску. 

Як повідомляв enkorr раніше, в Єврокомісії заявили, що виступають проти відновлення системи видачі дозволів для українських далекобійників, чого вимагають польські блокувальники кордону.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти