В начало

Shell попередила про падіння обсягу торгів газом у III кв. й скорочення маржі у нафтовому секторі

Британсько-нідерландська нафтогазова компанія Shell попередила інвесторів про падіння показників у газовому підрозділі у третьому кварталі й про зниження маржі в нафтовому секторі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як ідеться в документах компанії, спрямованих Лондонській фондовій біржі (LSE), Shell очікує, що обсяги торгів у газовому підрозділі Integrated Gas у третьому кварталі виявляться «значно нижчими» за показник попереднього кварталу. Компанія пов'язує це з сезонними чинниками і з «суттєвою різницею між реалізацією (газу – ред.) на папері й на волатильному і нестійкому фізичному ринку».

Shell прогнозує, що видобуток газу за підсумками кварталу, що завершився у вересні, склав 890-940 тис. барелів нафтового еквівалента на добу, а виробництво СПГ – 6,9-7,5 млн тонн.

Тим часом компанія також зазначила, що маржа переробки нафти скоротилася майже вдвічі у липні-вересні, до $15 за барель із $28 за барель у квітні-червні. Очікується, що зниження маржі негативно вплине на скориговану EBITDA у цьому підрозділі обсягом $1-1,4 млрд порівняно з другим кварталом.

У той же час маржа нафтохімічного підрозділу скоротилася до негативних $27 за тонну з $86 за тонну в другому кварталі, що негативно вплине на скориговану EBITDA підрозділу обсягом $300-600 млн, прогнозує компанія.

Однак показники реалізації нафтохімічної продукції на ринку, як очікується, будуть вищими порівняно з другим кварталом.

Shell опублікує фінансову звітність за третій квартал 27 жовтня. Компанія отримувала рекордні прибутки за підсумками перших двох кварталів 2022 року на тлі стрибка цін на нафту й газ у світі. ЇЇ скоригований прибуток у квітні-червні підскочив до $11,47 млрд із $5,53 млрд роком раніше.

Котирування акцій Shell на торгах у Лондоні у четвер падають на 4,6%. З початку року ринкова капіталізація компанії зросла на 40%, тоді як британський індекс FTSE 100 за цей період втратив 5,1%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти