В начало

Shell планує закрити НПЗ Wesseling у Німеччині

Компанія Shell оголосила про закриття свого нафтопереробного заводу (НПЗ) в Весселінгу (Німеччина) до 2025 року, маючи на меті переобладнати його в підприємство з виробництва мастильної сировини, повідомляє Global Data.

Цей крок узгоджується зі стратегією компанії зі скорочення викидів вуглецю й переходу до енергетичного бізнесу з нульовими викидами до 2050 року.

Перероблення сирої нафти на заводі Wesseling, що є частиною Shell Energy and Chemicals Park Rheinland поблизу Кельна, припиниться 2025 року.

Установку гідрокрекінгу заводу «Весселінг» буде перепрофільовано для виробництва базових олив групи III, які в основному використовуються у двигунах. Нове підприємство з виробництва мастильних матеріалів у Весселінгу має розпочати роботу в другій половині цього десятиліття.

Shell очікує, що новий виробничий підрозділ матиме річну потужність приблизно 300 тис. тонн на рік, що задовольнить приблизно 9% поточного попиту ЄС і 40% попиту Німеччини на базові оливи.

Директор Shell з переробки й відновлюваних джерел енергії Уїберт Віджевено сказав: «Перепрофілювання цього європейського нафтопереробного заводу є значним кроком до обслуговування нашої зростаючої клієнтської бази мастильних матеріалів базовими оливами преміумкласу. Ця інвестиція є частиною прагнення Shell створювати більше цінності з меншими викидами».

Компанія також перебуває у процесі продажу свого нафтопереробного й нафтохімічного заводу в Сингапурі, повідомляє Reuters.

Shell Energy and Chemicals Park Rheinland, що охоплює заводи «Весселінг» і «Годорф», наразі переробляє понад 17 млн тонн сирої нафти щорічно, причому завод «Весселінг» забезпечує 7,5 млн тонн.

Роботи на НПЗ у Годорфі триватимуть.

З 2020 року Shell відмовилася від п’яти НПЗ, закрила один і перетворила інший на термінал, намагаючись адаптувати свою діяльність до майбутнього з меншим вмістом вуглецю.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти