В начало

росія збільшує експорт нафтопродуктів у Сингапур

За оцінками трейдерів і аналітиків, експорт російської нафти в Сингапур у травні може досягти найвищого рівня за 2024 рік. Про це повідомляє Reuters.

За оцінками LSEG Research, сингапурський імпорт російської нафти зросте приблизно до 415 тис. метричних тонн у травні, тоді як консалтингова компанія FGE прогнозує близько 500 тис. тонн.

Імпорт нафти з росії у Сингапур зріс у квітні до найвищого рівня цього року — 329 955 тонн. Це збільшило загальний обсяг імпорту нафти в Сингапурі у квітні до 998 408 тонн порівняно з 920 626 тоннами роком раніше, свідчать дані Enterprise Singapore.

Експортноорієнтований туапсинський нафтопереробний завод (НПЗ) «роснєфті», один із найбільших на півдні росії, відновив перероблення на початку цього місяця, і очікується, що в травні його завантаження зросте приблизно на 16% — до 180 тис. тонн, оскільки він відновить експорт, згідно з торговими оцінками.

російський «новатек» тим часом планує розпочати тестові операції на новій установці з перероблення 3 млн тонн на рік на своєму газоконденсатному комплексі в порту усть-луги на Балтійському морі в середині червня, що може дозволити йому збільшити експорт нафти до 550-600 тис. тонн на місяць з 350-370 тис. тонн наразі, як показують розрахунки Reuters.

«новатек» виробляє нафту переважно для Азії, включаючи Китай, Сингапур, Тайвань і Малайзію.

росія заполонила азійські ринки своєю нафтою минулого року після того, як західні санкції на експорт її нафтопродуктів розвернули торговельні потоки, утримуючи маржу на низькому рівні через високі обсяги постачань на тлі млявого попиту. На росію припадало 25% загального імпорту нафти в Азію 2023 року, свідчать дані відстеження руху суден від Kpler.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти