В начало

росія у листопаді збільшила виробництво бензину й дизелю

росія збільшила щоденну переробку сирої нафти майже на 5% за перші три тижні листопада порівняно із середнім рівнем жовтня, підвищивши виробництво бензину і дизельного пального, заборону на експорт яких було знято. Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

росія, найбільший у світі експортер морського дизельного палива, запровадила заборону на експорт палива 21 вересня, щоб упоратись із високими внутрішніми цінами й дефіцитом. Лише чотири колишні радянські держави – Білорусь, Казахстан, Вірменія й Киргизстан – було звільнено від заборони.

Пізніше уряд послабив обмеження, щоб дозволити експорт дизельного пального трубопровідним транспортом. Раніше цього місяця він також безумовно зняв обмеження на експорт бензину й усунув деякі інші перешкоди для продажу палива за кордоном.

Торік росія експортувала 4,8 млн метричних тонн бензину і майже 35 млн тонн дизельного пального.

Зняття обмежень дозволило нафтопереробним заводам (НПЗ) збільшити пропускну здатність.

За даними джерел і підрахунками Reuters, російські НПЗ у період із 1 по 22 листопада переробили близько 16,6 млн метричних тонн сирої нафти.

Виробництво автомобільних бензинів за перші три тижні листопада зросло майже на 13% із середнього жовтневого рівня, до 123 750 тонн на добу.

Виробництво дизпального за цей же період зросло майже на 11%, до 238 120 тонн на добу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти