В начало

росія скорочує нафтопереробку, щоб зберегти експорт нафти на тлі скорочення виробництва

росія планує скоротити роботу нафтопереробних заводів у квітні, дозволяючи державі зберегти експорт сирої нафти, дотримуючись раніше оголошених скорочень виробництва, показали дані галузевих джерел і розрахунки Reuters.

Згідно з даними й розрахунками, потужності первинної переробки нафти в росії в автономному режимі зростуть на 425-455 тис. барелів на день (б/д) у квітні порівняно з лютим-березнем, що близько до 500 тис. б/д, заявлених державою за період з березня по червень.

Віце-прем'єр-міністр росії алєксандр новак заявив, що оголошене скорочення видобутку буде порівняно з лютневим рівнем видобутку в 10,2 млн б/д.

Очікується, що російський експорт нафти з її західних портів зросте в березні порівняно з попереднім місяцем, незважаючи на скорочення видобутку, і, ймовірно, залишиться на такому ж рівні наступного місяця завдяки меншій кількості нафтопереробних заводів.

Згідно з даними і розрахунками, потужності первинної переробки нафти в автономному режимі в квітні зростуть до 3,19 млн тонн з 1,49 млн тонн у березні й 1,23 млн тонн у лютому.

Квітень і травень є типовими сезонними місяцями ремонту НПЗ у росії, що означає, що нижчі показники не будуть шоком для місцевого ринку, кажуть трейдери.

На сьогодні експорт російських нафтопродуктів більше постраждав від нещодавнього ембарго ЄС, ніж сирої нафти, оскільки тонни дизельного палива застрягли на кораблях, очікуючи покупців.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти