В начало

Ірландія виступає за включення ембарго на нафту в шостий пакет санкцій проти рф

Ірландія виступає за включення ембарго на нафту в шостий пакет санкцій проти рф, повідомив міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковні.

«Ми твердо захищаємо максималістський підхід у контексті санкцій проти росії як стримувальний чинник проти продовження цієї війни. І ми вважаємо, що маємо виходити за рамки того, що було колективно узгоджено ЄС, — включити нафтове ембарго до шостого пакету санкцій», — сказав Ковні на брифінгу з міністром іноземних України Дмитром Кулебою у Києві в четвер, 14 квітня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що Ірландія виділила понад EUR20 млн гуманітарної допомоги Україні й виділить EUR33 млн військової допомоги Збройним силам України.

«Попри те, що Ірландія — військово нейтральна країна, я хочу чітко заявити, що ми не нейтральні щодо цієї війни або цього конфлікту, і ми також не нейтральні щодо майбутнього вашої країни. За сім тижнів Ірландія виділила понад EUR20 млн гуманітарної допомоги Україні, ми внесли і взяли зобов'язання щодо EUR33 млн військової допомоги вашим Збройним силам через Європейський механізм миру», — зазначив Ковні.

За його словами, внесок Ірландії фокусується не лише на зброї, а й на такій військовій допомозі, як бронежилети, медичні постачання, паливо й інше військове обладнання.

Ковні також заявив, що Ірландія виступає за те, щоб вступ України в ЄС стався якнайшвидше.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти