В начало

рф продаватиме Пакистану нафту, бензин і ДП зі знижкою

росія буде продавати нафту Пакистану за зниженою ціною, а також бензин і дизельне пальне зі знижкою. Про це заявив державний міністр нафти Пакистану Мусаддик Малік на брифінгу в Ісламабаді, пише Reuters.

Міністр не уточнив ціни на російську нафту зі знижкою і не сказав, чи буде імпорт відповідати обмеженням в $60/бар., які було запроваджено країнами G7 і ЄС на російську нафту з цього тижня через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Зі слів пакистанського посадовця, уряд рф також запропонував Пакистану розпочати перемовини про довгострокові контракти на купівлю скрапленого природного газу (СПГ).

Він додав, що Ісламабад уже провадить перемовини з російськими приватними компаніями про імпорт СПГ.

У зв'язку з виснаженням місцевих запасів газу Пакистан почав нормувати постачання газу населенню й комерційним споживачам. Місцеві ЗМІ також повідомляють, що постачання нафти залишаються нестабільними через труднощі з оплатою імпорту.

«Нафта й енергія складають найбільшу частину рахунку за імпорт Пакистану.

Через валютні резерви, які станом на 25 листопада становили лише $7,5 млрд, що ледве вистачає на трохи більше місяця імпорту, й зростаючий дефіцит поточного рахунку платіжного балансу, економіка Пакистану стикається з кризою платіжного балансу.

москва й Ісламабад також тривалий час без особливого успіху працюють над проєктом газопроводу», – пише Reuters.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти