В начало

Ірак планує розширити нафтопереробний завод у Кіркуку

Ірак, виробник нафти в ОПЕК, планує розширити свій нафтопереробний завод (НПЗ) у мухафазі Північний Кіркук у рамках післявоєнної схеми відновлення своєї вуглеводневої промисловості в розвідці й переробці, повідомляє Reuters з посиланням на заяву губернатора Північного Кіркука.

Ракан Аль-Джабурі сказав, що проєкт було замовлено міністром нафти Хаяном Адбул Гані разом із планами розширення інших НПЗ у другому за величиною виробнику нафти в ОПЕК.

«Під час свого нещодавнього візиту до губернаторства міністр нафти доручив відповідним органам влади провести дослідження для розширення Кіркукського нафтопереробного заводу... проєкт може включати встановлення нової виробничої одиниці», — сказав Джабурі, цитований агентством National Iraqi News.

Він не згадав про заплановане збільшення потужностей, але Ірак планує збільшити виробництво нафтопереробки майже на 150 тис. барелів на день (б/д) до кінця 2023 року.

Ірак посідає п’яте місце у світі за величиною видобутих обсягів сирої нафти. Його наявні потужності з переробки становлять майже 1,1 млн б/д, але фактичний обсяг переробки значно нижчий.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти