В начало

Рада проголосувала за авансову сплату ПнП з АЗС

Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт №11416-д про підвищення податків. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Цим документом серед іншого передбачається встановлення наступних щомісячних авансових внесків з податку на прибуток з АЗС (за кожну):

  • а) обсягом 60 тис. грн за кожне місце, крім випадків, передбачених підпунктами «б» і «в»;
  • б) для місця роздрібної торгівлі пальним, на якому здійснюється реалізація винятково скрапленого газу, – обсягом 30 тис. грн за кожне місце;
  • в) для місця роздрібної торгівлі пальним, на якому здійснюється реалізація кількох видів пального і при цьому частка реалізації скрапленого газу у літрах, приведених до температури 15°C, у загальному обсязі реалізованого протягом попереднього місяця пального становить 50% і більше, – обсягом 45 тис. грн за кожне місце.

У разі якщо сума авансового внеску, попередньо сплаченого протягом звітного (податкового) року, перевищує суму нарахованого податкового зобов’язання за такий податковий (звітний) рік, сума такого перевищення не переноситься у зменшення податкових зобов’язань наступних податкових (звітних) періодів.

Окрім цього, сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток не підлягає поверненню платнику податку як надміру та/або помилково сплачені податкові зобов’язання, не може бути зарахована в рахунок інших податків і зборів (обов’язкових платежів).

Нагадаємо, згідно з аналізом Консалтингової групи «А-95», у II кварталі 2024 року з майже 50 найбільших мереж АЗС в Україні 60% сплатили менше від 10 копійок податку на прибуток (ПнП) з кожного проданого літра пального, тоді як ще 20% мереж узагалі були безприбутковими.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти