В начало

Після капремонту Мажейкяйський НПЗ розвантажив перші танкери

Контрольована польським нафтоконцерном Orlen компанія з переробки нафти і торгівлі нафтопродуктами Orlen Lietuva (Мажейкяйський НПЗ), яка з початку травня перебуває на капітальному ремонті, відновила діяльність обладнання з первинної переробки нафти, а Бутингський термінал уже прийняв перші танкери.

Про це повідомляє BNS із посиланням на представника Orlen Lietuva Крістіну Гендвіле.

«Хоча ремонт заводу буде повністю завершено наступного тижня, вже працює обладнання з первинної переробки нафти, в яке вже закачано 100 тис. тонн, і найближчим часом тут з’явиться ще така ж кількість сирої нафти», — сказала Гендвіле.

З її слів, минулого тижня з використанням оновленого буя Бутингського терміналу було перекачано 100 тис. тонн американської нафти WTI, а у вівторок увечері почалося відвантаження ще 100 тис. тонн нафти, видобутої в Північному морі й доставленої танкерами із Шотландії.

Гендвіле сказала, що завантаження першого танкера тривало кілька днів, тому що потрібно було налагодити нову насосну систему.

«Це звичайна практика, що після реалізації проєкту такого масштабу, коли було замінено всі системи і сам буй, під час завантаження першого танкера проводяться налагоджувальні роботи. Тому завантаження танкера потребувало більше часу, ніж зазвичай», — сказала представник Orlen Lietuva.

З її слів, капітальний ремонт єдиного у країнах Балтії НПЗ практично завершено — на деяких виробничих комплексах роботи вже закінчено й обладнання введено в експлуатацію.

«Ми плануємо, що до 1 липня капітальний ремонт буде завершено, і всі об'єкти НПЗ буде введено в експлуатацію», — сказала Гендвіле.

Нагадаємо, Orlen Lietuva розпочала капітальний ремонт Мажейкяйського заводу на початку травня 2022 року. Також НПЗ повністю відмовився від постачань російської нафти.

PKN Orlen володіє 100% акцій Orlen Lietuva, до складу якої входять Мажейкяйський НПЗ, Бутингський і Біржайський нафтотермінали, а також Mazeikiu naftos prekybos namai (Торговий дім Mazeikiu nafta), Orlen Latvija, Orlen Eesti й інші підприємства.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти