В начало

Простій первинних потужностей на НПЗ рф у жовтні зріс на 10%

Обсяг потужностей первинного перероблення нафти на НПЗ рф, що простоюють, у жовтні збільшився на 0,4 млн тонн (+10%) до колишнього плану – до 4,4 млн тонн, показали розрахунки Reuters на основі даних джерел у галузі.

Фактичний простій первинних потужностей у вересні становив 4,5 млн тонн. Збільшення потужностей, що вибувають у жовтні, до попереднього прогнозу відбулося зокрема завдяки включенню до графіка ремонту установки перероблення газоконденсату УПГК-1 «новатека» в усть-лузі, а також продовження технологічних простоїв первинних установок на комсомольському, ільському НПЗ й на заводі «уфанефтехім».

Обсяг потужностей, що вибувають у листопаді, передбачається на рівні 1,2 млн тонн, проте з урахуванням ймовірного продовження поточних простоїв може зрости до 1,8 млн тонн. У цьому разі зниження простоїв у листопаді порівняно з поточним місяцем становитиме 2,6 млн тонн (-58% подобово).

Сумарний простій первинного перероблення на НПЗ рф за січень-жовтень 2024 дорівнює 37,1 млн тонн, що на 6,2 млн тонн (+20%) перевищує показник за аналогічний період минулого року (30,9 млн тонн).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти