В начало

Мексика доставила перший СПГ з проєкту Altamira LNG у Європу

Згідно з даними S&P Global Commodities at Sea, 15 жовтня на терміналі Гейт у Нідерландах почав розвантажуватися СПГ-вантажовоз Energos Princess, що стало першим імпортом СПГ з Мексики до Європи.

Перевізник, який завантажив приблизно 59 тис. метричних тонн СПГ із проєкту Altamira LNG компанії New Fortress у Мексиці, прибув на термінал «Гейт» 15 жовтня. Ймовірно, ця угода була короткостроковою або спотовою.

Це перший експорт СПГ з Мексики в Європу з 2006 року, коли CAS почав відстежувати постачання.

Міністерство енергетики США 31 серпня видало ключовий дозвіл на експорт СПГ для проєкту Altamira, дозволяючи New Fortress експортувати СПГ у ті країни, які не мають угод про вільну торгівлю з США. Це схвалення стало першим дозволом, виданим Міністерством енергетики, оскільки воно оголосило про «паузу» в схваленнях у січні.

За цим першим експортом наступила низка затримок у графіку компанії для запуску проєкту, виробнича потужність якого становить близько 1,4 млн метричних тонн на рік.

Проєкт Altamira вартістю понад $2 млрд є першим із того, що компанія називає своїми установками Fast LNG або FLNG. Проєкт одержує вихідний газ із США, залучаючи частину невикористаних потужностей мексиканської державної комунальної компанії CFE на морському трубопроводі 2,6 млрд куб.

Судно Energos Princess також доставило свій перший частковий вантаж із заводу Altamira LNG компанії New Fortress Energy у Мексиканській затоці до імпортного термінала Ла-Пас на тихоокеанському узбережжі Мексики.

Мексика вже давно є імпортером СПГ. 2024 року ця країна імпортувала 670 тис. тонн СПГ у 12 партіях. Більшість цих обсягів надійшла з Індонезії, а США й Тринідад постачили по два вантажі.

У вересні країна була четвертим за величиною імпортером СПГ у Латинській Америці з 6,95 млрд куб. фут., порівняно з 6,22 млрд куб. фут. раніше.

Проте мексиканський імпорт поки що в жовтні залишався незначним.

Altamira – це перший завод зі скраплення у Мексиці, й аналітики з Commodity Insights очікують, що найближчими роками з’явиться ще кілька заводів.

«Ми очікуємо, що нові потужності з виробництва електроенергії та експорту СПГ збільшать частку загального попиту Мексики на газ, що надходить із її північно-західних і західних районів, до 2050 року. З огляду на те, що внутрішнє виробництво навряд чи встигне за зростанням попиту, ми очікуємо, що це зростання попиту збільшиться. Трубопровідний імпорт газу Мексикою з ринку США підтримується нещодавнім і майбутнім завершенням проєктів газопроводів по обидва боки кордону», – йдеться в останньому звіті аналітиків.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти