В начало

Продажі ДП в Індії у вересні падають, бензину — зростають

Згідно з попередніми даними державних компаній, продажі дизельного палива в Індії впали другий місяць поспіль у вересні через дощі, що знизили попит і уповільнили промислову активність у деяких частинах країни. Про це повідомляє індійське видання National Herald.

У той час як продажі дизельного пального трьома державними роздрібними торговцями пальним упали порівняно з аналогічним періодом торік у першій половині вересня, продажі бензину незначно зросли.

Споживання дизпального, найбільш споживаного палива в країні, на яке припадає приблизно двох п’ятих попиту, впало на 5,8%, до 2,72 млн тонн у період із 1 по 15 вересня порівняно з аналогічним періодом торік. Так само впало споживання в першій половині серпня.

Продажі за місяць зросли на 0,9% порівняно з 2,7 млн тонн ДП, спожитого в першій половині серпня.

Продажі ДП зазвичай падають у мусонні місяці, оскільки дощі знижують попит у сільськогосподарському секторі, який використовує паливо для зрошення, збору врожаю й транспортування. Крім того, дощі сповільнюють рух автотранспорту.

Споживання дизпального зростало на 6,7% і 9,3% відповідно у квітні й травні, оскільки попит у сільському господарстві піднявся, а автомобілі використовували кондиціонери, щоб упоратися з літньою спекою. Попит почав зменшуватися в другій половині червня після того, як почався мусон. Він упав у першій половині липня, але піднявся в другій половині цього місяця.

Продажі бензину зросли на 1,2%, до 1,3 млн тонн за перші два тижні вересня порівняно з тим же періодом торік.

За перші два тижні липня споживання впало на 10,5%, але підвищилося у другій половині. У першій половині серпня воно впало на 8%.

Згідно з даними, продажі в першій половині вересня зросли на 8,8% порівняно з попереднім місяцем.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти