В начало

Прибуток Sinopec за ІІІ кв. зріс на 34% завдяки збільшенню виробництва й продажів

Китайська компанія Sinopec Corp повідомила про зростання чистого прибутку в третьому кварталі на 34%, до 17,86 млрд юанів ($2,44 млрд), оскільки збільшення виробництва нафтопереробних заводів (НПЗ) і сильні продажі палива компенсували нижчі ціни на нафту і газ.

Sinopec, найбільший у світі НПЗ за потужністю, отримав дохід у 876,3 млрд юанів, що на 4,2% більше, ніж роком раніше, йдеться в звіті компанії.

За даними Reuters, із січня по вересень Sinopec переробила 193,74 млн метричних тонн сирої нафти, або 5,18 млн барелів на день (б/д), що на 7,6% більше, ніж роком раніше.

Продажі нафтопродуктів зросли на 19%, до 180,55 млн тонн, відображаючи продовження відновлення попиту всередині країни, а також зростання експорту палива, оскільки нафтопереробник отримав стабільну маржу за кордоном.

Від загального обсягу продажів палива внутрішні продажі зросли на 16,9%, до майже 143 млн тонн, вказуючи на те, що продажі палива за кордоном склали майже 38 млн тонн, що на 28% більше, ніж торік, згідно з підрахунками Reuters.

Внутрішній попит на пальне продовжив своє відновлення в третьому кварталі завдяки відновленню подорожей під час свят Золотого тижня в Китаї, що підтримало споживання бензину й гасу.

Зі слів представника компанії, її нафтохімічний бізнес, зокрема синтетичні волокна й полімери, залишався під тиском через серйозне перевищення постачань.

За перші дев'ять місяців року Sinopec видобув 210,6 млн барелів сирої нафти, що на 0,1% менше, а видобуток природного газу зріс на 8,7%, до 993 млрд кубічних футів.

Компанія активізує розвідку геологічно більш складних запасів, таких як газове родовище Бачжун, і більше площ сланцевого газу в Сичуані.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти