В начало

Комерційні запаси нафти в США за тиждень зросли

Комерційні запаси нафти в США (за винятком стратегічного резерву) за тиждень, що завершився 20 жовтня, збільшилися на 1,4 млн барелів, або на 0,3%, — до 421,1 млн барелів, випливає зі щотижневого огляду Управління енергетичної інформації Міненерго країни.

Водночас запаси бензину в США зросли на 0,2 млн барелів (0,1%), до 223,5 млн барелів. Аналітики чекали на зниження показника на 0,9 млн барелів. Запаси дистилятів опустилися на 1,7 млн барелів (1,5%), до 112,1 млн барелів. Прогнозувалося зменшення на 1,2 млн барелів. Стратегічний резерв нафти США безперервно знижувався з вересня 2021 року до початку поточного року. У період із січня до березня цього року показник не змінювався, а потім знову почав скорочуватися. Перше за останній час зростання стратегічного резерву спостерігалося на початку липня, проте становило всього тисячу барелів.

У Міненерго країни зазначили, що стратегічний резерв нафти в США за тиждень до 20 жовтня не змінився порівняно з попереднім тижнем і залишився на позначці 351,274 млн барелів.

Торік президент США Джо Байден оголосив про вивільнення зі стратегічного резерву сумарно 180 млн барелів нафти для зниження внутрішніх цін на бензин і розкритикував політичних опонентів за спустошення резерву без екстреної потреби. 

У середині травня поточного року Міненерго США повідомило, що закупить до 3 млн барелів нафти, щоб заповнити стратегічний резерв. Наголошувалося, що відомство має намір закупити нафту «за ціною нижчою, ніж середнє значення її продажу 2022 року на рівні $95 за барель».

Пізніше, в середині червня, агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомило, що США 2023 року мають намір закупити близько 12 млн барелів для стратегічного резерву.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти